Opzetten
Social Media

Opzetten Social Media

Misschien ben je nog niet actief op social media. Je hebt de kennis niet of er gewoon geen tijd voor. Geen probleem, Mind of Visuals denkt graag met je mee om met social media te starten.

Samen kijken we naar je doel, je doelgroepen en bepalen welke kanalen voor jou het meest geschikt zijn. Daarna zetten we de accounts voor je op. Daarvoor kun je gebruik maken van het Opzetten Social Media pakket.

Daarna kun je zelf aan de slag of kiezen om het beheer aan ons over te laten. Kies in dat geval een Social Media Beheer pakket.

Liever geen abonnement?

Geen probleem, je kunt ook nog kiezen voor:

Strippenkaart

Je neemt alleen de uren af die je echt gebruikt. Hoe meer uren je afneemt, hoe hoger de korting is. De kaarten zijn wel beperkt houdbaar.

Uurtje-factuurtje

Op basis van uurtarief. Je zit nergens aan vast en we spreken vooraf een maximum aantal uren af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Pakket op maat

Afhankelijk van jouw wensen en eisen, maak ik een voorstel op maat. Zo weet jij precies waar je elke maand aan toe bent.

Zo gaan wij te werk

1. Vastleggen domein

Bij vrijwel elk social platform bestaat de identificatie uit twee onderdelen: de url en de accountnaam. Deze kunnen ook van elkaar verschillen, maar het is de kunst ze zo veel mogelijk op elkaar te laten lijken, voor optimale herkenbaarheid en vindbaarheid.

2. Profielfoto

Een profielfoto is de visuele representatie van jouw merk of organisatie op social. Dit kan het logo zijn, of een speciaal voor social media aangepaste versie ervan.

3. Omslagfoto

Dit is de foto die bovenaan de pagina staat. Meestal is deze wat langgerekter. Het is de kunst om deze een goeie, visueel aantrekkelijke indruk van jouw merk of organisatie te laten geven. Je kunt er ook informatie in kwijt zoals openingstijden, een welkomstwoord of je pay-off.

i

4. Basiscontent

Zie het straks openen van jouw pagina als het openen van een nieuw café of restaurant. Je spreekt niet echt van een feestelijke opening als er nog geen tapijt ligt, geen barkrukken, tafels en stoelen staan en de bar nog geplaatst moet worden. Een aantal mooie posts die de toon zetten, geven mensen het gevoel dat ze welkom zijn.

h

5. Onepager

Een Onepager is een social media styleguide op, het woord zegt het al, één pagina. Erop staan alle afspraken mbt tone of voice, (steun)kleurkeuze, do’s & dont’s en contentpijlers.

6. Advertenties

Een feestelijke opening is ook redelijk sneu als er 3 mensen komen opdagen. Met een wervingsadvertentie of -campagne heb jij meteen full house. Lees hier alles over hoe Mind of Visuals dit voor jou kan verzorgen! Zorg jij dan dat je genoeg bubbels in huis hebt?

Waarom social media belangrijk zijn

Waarom is het gebruik van social media zo belangrijk? Voorgaand werd het helemaal niet door bedrijven gebruikt, waarom is dit nu wel het geval? Door de mediakanalen in te zetten als onderdeel van je marketingstrategie creëer je merkbekendheid en je hebt een goede manier om in contact te komen met je doelgroep. Ga met ze in discussie en laat ze reageren op je posts, zo ontdek je pas echt goed wat ze willen.

Dit is uiteraard niet de enige reden. Er zijn een heleboel redenen. Je komt hoger terecht in de zoekresultaten van Google dankzij het goed toepassen van SEO en je bereikt doelen die je eerder niet kon bereiken. Zomaar een account opzetten en kijken wat er gebeurt is geen optie, je moet van tevoren een goede strategie opzetten en je plan volledig uitwerken. Wat wil ik bereiken? Wie wil ik bereiken? Wat wil ik laten zien?

Zin in een bakje koffie?

Wil je jouw verhaal zo snel mogelijk delen? Sta je te popelen om jouw verhaal met ons te delen? Of wil je meer weten over ons bedrijf? Raak met ons in contact door een e-mail te sturen, dan helpen we je graag verder. Tot dan!

E-mail: info@mindofvisuals.com

+31 (0)6 5742 7245

info@mindofvisuals.com