promotiefilm

promotiefilm

Een promotiefilm functioneert als krachtig middel om een product, dienst of merk in de schijnwerpers te zetten en de kijker te stimuleren tot actie over te gaan. Het is belangrijk de aandacht van de kijker direct te trekken en vast te houden. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van promotiefilms en denken mee op welke manier jouw product, dienst of merk het beste gepresenteerd kan worden. Een promotiefilm is inzetbaar op verschillende kanalen zoals YouTube, Facebook, LinkedIn en Instagram. Door onze jarenlange ervaring zijn we erg sterk hierin en streven we naar een perfecte eerste oplevering.

1. Brainstorm

Je hebt een idee voor een video en wil dit laten uitwerken. Samen bespreken wij het doel van de video en wat de kijker voor gevoel moet overhouden aan de video.

h

2. Script

Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de promotiefilm. Pas als iedereen helemaal blij is met het script gaan we door naar de volgende stap.

3. Planning

Wij zoeken samen een geschikte datum uit voor de filmopnames. Deze datum noteren we beiden in onze agenda en vanaf dan is het uitkijken naar de opnamedag.

4. Filmen

Het is zover, we mogen eindelijk gaan filmen. Mind of Visuals zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk wordt gefilmd zonder in te leveren op kwaliteit.

De kern van jullie boodschap moet naar voren komen. Met onze ervaring zorgen wij ervoor dat deze draaidag soepel en plezierig verloopt.

5. Montage & audio engineering

De opnames zitten erop. Nu is het tijd om de video te monteren. Van al het geschoten beeldmateriaal gaan wij een lopend verhaal maken. Dit doen wij met professionele software. Wij creëren met deze software een video waar je trots op kan zijn.

Z

6. Eindproduct

Na een feedbackronde is de video af. Nu kan je de video delen op jouw social media kanalen en website. Je hebt een video waarin de kern van jouw boodschap naar voren komt en die je graag deelt met je doelgroep, klant, familie en vrienden.

Kwalitatieve muziek

Wachtkamermuziek, zo noemen wij al die databases vol vreselijke standaard nummers. Eindeloos hergebruikt en bepaald niet inspirerend. Voor ons reden om alleen met professioneel gecomponeerde muziek te werken. Volledig rechtenvrij en uniek afgestemd op jouw promotiefilm.

i

Videostijlen

Elk merk heeft een persoonlijk verhaal, een eigen tone of voice en een unieke bijpassende stijl. Daar gaan we niet over twisten, daar passen wij ons liever feilloos op aan. Real life, informatief of juist een promotiefilm met emotie? Geen enkel punt, gaan we regelen.

l

Feedback

Je krijgt een concept aangeleverd waarop je feedback kunt leveren, je krijgt bij ons 3 feedback rondes.

Veel gestelde vragen

We snappen dat het voor jou spannend is. Er zullen vast veel vragen vooraf in je om gaan. Daarom hebben wij alvast geprobeerd deze vragen te beantwoorden.

Wat is een promotiefilm?
Een promotiefilm is een video die wordt ingezet door bedrijven met als hoofddoel het verkopen van hun product of dienst. Bij een promotiefilm wordt dan ook vaak vooral de aandacht gelegd op een product of dienst. Het is een enorm bekende vorm van reclame, waar iedereen dagelijks bewust en onbewust mee wordt geconfronteerd.
Wat kost het om promotiefilm te laten maken?

Dat is een veelgestelde vraag. Die best makkelijk te benatwoorden is. De prijs van een promotiefilm is afhankelijk van een aantal factoren:
Hoeveel dagen gaan we filmen?
Op hoeveel locaties?
Liggen die locaties bij elkaar in de buurt?
Gebruiken we wel of geen voice-over?

Zo kunnen we een promotiefilm van 90 seconden maken met een halve dag filmen en een soortgelijke film van 90 seconden gefilmd op 4 verschillende locaties. 

Als je contact met ons opneemt kunnen we je met een paar korte vragen al snel een prijsindicatie geven.

Waarom een promotiefilm laten maken?

Een promotiefilm is voor veel verschillende doeleneinden inzetbaar. Van je collega’s op de hoogte stellen van toekomstige veranderingen tot je nieuwe product promoten bij je doelgroep. Maar ook om de volgende redenen wordt een promotiefilm veel gekozen:

Wat is de gemiddelde productietijd van een promotiefilm?
Jij kiest zelf hoe jouw promotiefilm eruit zal komen te zien. Afhankelijk van het door jou samengestelde pakket, wordt een productietijd toegekend. Dit varieert doorgaans tussen minimaal 3 tot 14 dagen. Dankzij ons efficiënte productieproces zijn wij in staat jouw promotiefilm eerder op te leveren, mits je als klant snel kunt schakelen.
Wat is de ideale lengte van een promotiefilm?
Het doel kan zijn dat je je promotiefilm in wil zetten als video marketing campagne. YouTube campagnes zijn over het algemeen van kortere duur dan een zakelijke promotiefilm die gebruikt wordt om bijvoorbeeld een proces uit te leggen. Over het algemeen adviseren wij wanneer klanten die een zakelijke promotiefilm laten maken om deze niet langer dan 2 minuten te laten duren. Wat belangrijk is dat je de aandacht van de kijker de eerste 10 seconden vasthoudt. Zo blijkt namelijk dat deze seconden bepalen of de kijker jouw video afkijkt ja of nee.

Zin in een bakje koffie?

Sta je te popelen om jouw verhaal met ons te delen? Of wil je meer weten over ons bedrijf? Maak met ons een afspraak en kom gezellig langs voor een bakje koffie, dan helpen we je graag verder. Tot dan!

+31 (0)6 5742 7245

info@mindofvisuals.com

De Marne 108B, Bolsward