bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm

Een bedrijfsfilm verhoogd de waarde van de organisatie.

Maar dat niet alleen. Effectieve bedrijfsfilms zijn ook een ideaal uithangbord om kijkers op een aansprekende manier het verhaal van de organisatie te tonen. Succesvolle bedrijfsvideo’s weten immers het pure, authentieke karakter van een merk zichtbaar te maken en daarmee precies aan te haken op de juiste emotie van de doelgroep.

1. Brainstorm

Je hebt een idee voor een video en wil dit laten uitwerken. Samen bespreken wij het doel van de video en wat de kijker voor gevoel moet overhouden aan de video.

Hieruit volgt een productiesheet die als rode draad functioneert in het proces tot de eindproductie.

h

2. Script

Als het concept helder is werken we deze verder uit tot een script. Vaak bestaat deze uit een voice-over tekst, een aantal stijlframes en een globale verhaallijn voor de bedrijfsfilm. Pas als iedereen helemaal blij is met het script gaan we door naar de volgende stap.

3. Planning

Wij zoeken samen een geschikte datum uit voor de filmopnames. Deze datum noteren we beiden in onze agenda en vanaf dan is het uitkijken naar de opnamedag.

4. Filmen

Het is zover, we mogen eindelijk gaan filmen. Mind of Visuals zorgt ervoor dat er zo efficiënt mogelijk wordt gefilmd zonder in te leveren op kwaliteit.

De kern van jullie boodschap moet naar voren komen. Met onze ervaring zorgen wij ervoor dat deze draaidag soepel en plezierig verloopt.

5. Montage & audio engineering

De opnames zitten erop. Nu is het tijd om de video te monteren. Van al het geschoten beeldmateriaal gaan wij een lopend verhaal maken. Dit doen wij met professionele software. Wij creëren met deze software een video waar je trots op kan zijn.

Z

6. Eindproduct

Na een feedbackronde is de video af. Nu kan je de video delen op jouw social media kanalen en website. Je hebt een video waarin de kern van jouw boodschap naar voren komt en die je graag deelt met je doelgroep, klant, familie en vrienden.

Kwalitatieve muziek

Wachtkamermuziek, zo noemen wij al die databases vol vreselijke standaard nummers. Eindeloos hergebruikt en bepaald niet inspirerend. Voor ons reden om alleen met professioneel gecomponeerde muziek te werken. Volledig rechtenvrij en uniek afgestemd op jouw bedrijfsvideo.

i

Videostijlen

Elk merk heeft een persoonlijk verhaal, een eigen tone of voice en een unieke bijpassende stijl. Daar gaan we niet over twisten, daar passen wij ons liever feilloos op aan. Real life, informatief of juist een bedrijfsfilm met emotie? Geen enkel punt, gaan we regelen.

l

Feedback

Je krijgt een concept aangeleverd waarop je feedback kunt leveren, je krijgt bij ons 3 feedback rondes.

Veel gestelde vragen

We snappen dat het voor jou spannend is. Er zullen vast veel vragen vooraf in je om gaan. Daarom hebben wij alvast geprobeerd deze vragen te beantwoorden.

Wat kost een bedrijfsfilm?

Dat is een veel gestelde vraag. Die best makkelijk te beantwoorden is. De prijs van een bedrijfsfilm is afhankelijk van een aantal factoren:
Hoeveel dagen gaan we filmen?
Op hoeveel locaties?
Liggen die locaties bij elkaar in de buurt?
Gebruiken we wel of geen voice-over of een drone?

Zo kunnen we een bedrijfsfilm van 90 seconden maken met een halve dag filmen en een soortgelijke film van 90 seconden gefilmd op 4 verschillende locaties. 

Als je contact met ons opneemt kunnen we je met een paar korte vragen al snel een prijsindicatie geven.

Wat is de ideale lengte van een bedrijfsfilm?

Dat ligt er maar helemaal aan waarvoor je hem gaat gebruiken en via welke kanalen je hem gaat inzetten. Voor Social media is 2 minuten wel maximaal. Op een beurs mag de film gerust een paar minuten draaien en tijdens een presentatie met een kop koffie kun je gerust naar een promotiefilm van 2-3 minuten kijken.

Promotiefilms van 5 minuten of meer werken echt niet meer in de deze tijd waarbij de kijker een korte spanningsboog heeft.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsfilm?

De gemiddelde doorlooptijd van een bedrijfsfilm is twee tot vierenhalve week. Maar dat zegt niet zoveel. Het gaat erom hoe die tijd besteed wordt. Hoeveel omkijken heb jij ernaar, in hoeverre word je bij het proces betrokken? Wij vinden het belangrijk dat jij voelt dat jouw visie eer aan wordt gedaan en dat we creatief en inhoudelijk op één lijn zitten. Maar het is ook fijn dat je weet hoeveel feedbacksessies er zijn, of er nog te schuiven valt (altijd), en wat het tijdschema is voor spoedklussen. Samen met jou laten we het proces zo soepel mogelijk verlopen.

Wat is de eerste stap die genomen gaat worden?

Zonder een sterk videoconcept valt een bedrijfsfilm als een kaartenhuis in elkaar. Het is een noodzakelijk fundament voor een succesvolle video. En het beginpunt voor het concept ben jij. Jouw merk, jouw boodschap, jouw visie, jouw identiteit… het moet allemaal terugkomen in je video. Daarom moeten we elkaar eerst goed leren kennen.

Zin in een bakje koffie?

Sta je te popelen om jouw verhaal met ons te delen? Of wil je meer weten over ons bedrijf? Maak met ons een afspraak en kom gezellig langs voor een bakje koffie, dan helpen we je graag verder. Tot dan!

+31 (0)6 5742 7245

info@mindofvisuals.com

De Marne 108B, Bolsward